Forlaget 67N
Postboks 4004
8089 BODØ

Tlf. 922 72 878
E-post: post@67n.no

MS Polarlys får en oppmerksomhet i Bodø

Image

 
Irene (fra Trondheim) og Siv Iren (fra Storfjord i Nord-Troms) representerte salgsteamet i butikken og kaféen på MS Polarlys, som var innom Bodø på nordtur søndag 1. november. Som vanlig hadde mange Bodø-væringer funnet veien ombord for å ta søndagskaffen og den obligatoriske vaffelen, men Irene og Siv Iren tok seg tid til en liten prat og til å motta en liten oppmerksomhet for flott ambassadørvirksomhet for Hurtigruteboken så langt i år.
MS Polarlys er et av de fem skipene i 11 000 tonns-klassen, og tar ved fullt belegg 691 gjester.

 

MS Polarlys

 

Butikken ombord ligger på babord side, eller rett til høyre for kaféen når man kommer opp trappene fra resepsjonen/lobbyen ved landgangen.

 

MS Polarlys

 

Det begynner å mørkne på ettermiddagen her rett nord av Polarsirkelen; MS Polarlys klargjøres for nok en avgang. Rundreisen tar 11 dager fra Bergen til Kirkenes og tilbake til Bergen igjen.

 

MS Polarlys

 

Som på de andre skipene er det mye kunst på MS Polarlys. Hvilken by er dette fra, tro? (Svar = Ålesund, representert ved byfjellet Aksla (s. 66 i Hurtigruteboken) til venstre i bildet og skolebygget helt til høyre.)

 

MS Polarlys

 

MS Polarlys har gått fra kai, og mange turgåere ser den nærme seg moloen og den tighte svingen rundt den nå landfaste Nyholmen med sitt fort fra 1810 (Hurtigruteboken, side 126-127) før kursen kan settes nordvestover mot Landegode og deretter mot Stamsund i Lofoten.

 

MS Polarlys

 

Som et av de første skipene har MS Polarlys fått malt "Hurtigruten" med rederiets font (bokstavtype) langs skutesiden. Hver sommer drar ca 100 cruiseskip fra europeiske havner til Nordkapp og Honningsvåg, og det er nok lurt å ha navnet malt på slik at cruisepassasjerene blir nyskjerrige og kanskje booker en rundreise med Hurtigruten neste gang. Man skal ikke møte mange slike skip før passasjerene på "feil" skip begynner prate, og når de senere ser på bildene fra turen er nok veien kort over til en nyskjerrig "googling" på datamaskinen.

 

Image

 

 MS Polarlys

 

Igjen i Bodø koser fastboende seg med fiskestangen mens solen takker for seg den første novemberdagen.

 

Bodø

 

Månen står opp ved flymuseet...

 

Norsk Luftfartsmuseum

 

...og Hurricane'n tar "sunset patrol"!

 

Image

Hurtigruteboken
på Facebook!

Screenshot

 

———————————

Babykrøniken
på Facebook!

Image

Påmelding nyhetsbrev
Webdesign & Publiseringslsning: mpDesign